30 Jaar Interne Markt

30 Jaar Interne Markt

Op maandag 6 februari vanaf 17.30 uur organiseert Holland House in samenwerking met de Beroepsvereniging voor Public Affairs (BVPA) een bijeenkomst gewijd aan de 30ste verjaardag van de interne markt (1 januari 2023, zie link).

We hebben twee sprekers bereid gevonden om vanaf 18.00 uur te reflecteren op de interne markt met allebei een eigen insteek.

Sir Jonathan Faull, partner bij adviesbureau Brunswick, voorheen topambtenaar van de Europese Commissie, zal met een ‘long view’ komen. Jonathan was er al bij als lid van het Kabinet van vice-president Sir Leon Brittan (1989-1992), toen de interne markt nog tot stand gebracht moest worden. Daarna heeft hij op diverse plekken aan de verdere uitbouw gewerkt, o.a. als directeur-generaal interne markt en diensten, en als directeur-generaal FISMA van de Europese Commissie. In zijn laatste functie bij de Europese Commissie was hij directeur-generaal van de ‘Task Force for Strategic Issues related to the UK Referendum’, die als taak had om tussen PM David Cameron en de EU een tegemoetkoming aan de Britse positie aan te bieden, waarmee de Britse regering hopelijk het referendum zou kunnen winnen. Dat aanbod is er ook gekomen, maar het heeft niet mogen baten. Zoals we weten heeft het Verenigd Koninkrijk voor een ‘hard Brexit’ gekozen en de interne markt verlaten.

Als tweede spreker zal Jesse Martens, Head of global public affairs bij AkzoNobel en lid van de BVPA, ingaan op de interne markt zoals deze er nu voor staat. Natuurlijk zal hij de interne markt prijzen, maar (grote) ondernemingen (zie de European Roundtable for Industry) hebben nog wel verhalen over wat er nog beter zou moeten en kunnen.

Na twee inleidingen hopen we op uw kritische vragen en opmerkingen, om vervolgens uiterlijk om 19.00 uur gezamenlijk het glas te heffen op de interne markt.

De inleidingen en discussie zullen in het Engels plaatsvinden.

De toegang is gratis.

Schrijf u voor deelname aan dit evenement in Holland House aub in via deze inschrijvingslink !

Event Information

  Aarlenstraat 20, Brussel, 1050, Belgium
}  februari 06, 2023
  maandag, 17:30 to 20:00
  https://hollandhousebrussels.eu/
  info@hollandhousebrussels.eu

Event Organizer

   Holland House & BVPA
  info@hollandhousebrussels.eu

Event Location

Share event