Actualiteitendebat over ‘Kunstmatige intelligentie: Welke kansen en uitdagingen voor innovatie en democratie?’

Actualiteitendebat over ‘Kunstmatige intelligentie: Welke kansen en uitdagingen voor innovatie en democratie?’

Op maandag 23 Oktober organiseert Holland House Brussels een actualiteitendebat over ‘Kunstmatige intelligentie: welke kansen en uitdagingen voor innovatie en democratie?‘. Met een steeds grotere impact op economie en dagelijks leven, heeft de EU een nieuwe ‘AI Act’ in de maak en wordt meer en meer duidelijk wat de kansen en uitdagingen voor bedrijven, mens en maatschappij.

Tijdens deze avond zal een informeel gesprek over de toenemende rol van kunstmatige intelligentie (‘AI Act’) in bedrijf en maatschappij. Ook is er aandacht voor de nieuwe wetgevende kaders, o.a. de Europese AI Act, de Nederlandse inzet daarin en wat dit zal betekenen voor bedrijven, organisaties en mensen.

Sprekers tijdens deze avond zijn onder meer:

  • Alice Stollmeyer, Founder en Directeur van de NGO Defend Democracy. Alice stond dit jaar op de Politico lijst van ‘Power 40‘ meest succesvolle ‘influencers’ van Brussel.
  • Mignon Lebon, Counsellor Telecom en Digital Affairs bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging van de EU, met ruime ervaring in de Nederlandse context alsook de onderhandelingen leidende richting de Europese AI Act.
  • Maurice Hoogeveen, Senior Manager Public Affairs Nederland bij Booking.com.
  • Moderatie: Famke Schaap, bestuurslid Holland House Brussels

Tijd:

18:00 – 20:00 Receptie en maaltijd (optioneel)

20:15- 21:00 Panel-gesprek Kunstmatige intelligentie: Europese wetgeving, Nederlandse inzet en kansen en uitdagingen in balans tussen innovatie en democratie

21:00 – 21:15 Q&A en discussie

21:15 – 22:30 Borrel / receptie

Inschrijving: Kaartje te bestellen via deze Klubs link (kaartje + optionele maaltijd). Alternatief: per mail en ter plekke betalen: beheer@hollandhousebrussels.eu met in titel ‘Reservatie AI-debat’.

Voor wie: Dit event is open voor leden en niet-leden. Vanaf 18:00 is Holland House Brussels open voor borrel, en voor het nuttigen van een lichte maaltijd (tegen betaling).

Kosten:

Entree zonder eten: €7,50 niet-leden, gratis voor leden.

De optionele maaltijd kan gereserveerd worden tot en met woensdag 18 oktober voor €17,50 (leden/niet-leden en zal worden gefactureerd)

Graag tot ziens!

Event Information

  Aarlenstraat 20, Brussel, 1050, Belgium
}  oktober 23, 2023
  maandag, 20:00 to 23:00
  beheer@hollandhousebrussels.eu
    EUR7,50 (niet-leden), gratis voor leden
   Remaining Tickets: 40

Event Organizer

   Holland House Brussels
  beheer@hollandhousebrussels.eu

Event Location

Share event