Boekpresentatie ‘De Clan van Orbán’ en debat

Boekpresentatie ‘De Clan van Orbán’ en debat

Op donderdag 2 mei presenteert Tijn Sadée, Europacorrespondent voor NOS en de VPRO, zijn nieuwe boek ‘De Clan van Orbán’. Al sinds 2001 volgt hij de Hongaar op de voet. Hij woonde vanaf 2001 in Boedapest, vanaf 2009 in Brussel en sinds 2021 reist hij tussen beide landen. In dit boek bundelt Sadée zijn ervaringen en spreekt hij met Orbáns politieke vrienden en vijanden, in Boedapest en in Brussel.

Een interessante timing, aangezien België het presidentschap over de Europese Raad door zal geven aan Hongarije aankomende zomer.

Op deze avond zal hij ook in gesprek gaan met niemand minder dan Kati Piri, Nederlands politica van Hongaarse afkomst, oud-Europarlemantariër en al sinds 2021 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens de Partij van de Arbeid.

Dit alles onder de moderatie van Arjan Noorlander, politiek verslaggever bij de NOS en Nieuwsuur.

De deuren zullen geopend zijn vanaf 18:00 en om 18:30 zal de presentatie beginnen. Uiteraard is er genoeg ruimte voor het publiek om vragen te stellen en/of opmerkingen te maken!

Graag uw aanwezigheid reserveren via deze link.

Tot dan!

Meer informatie over het boek:

De Clan van Orbán

Auteur: Tijn Sadée

Hij is Europa’s langstzittende en meest omstreden regeringsleider: Viktor Orbán, premier van Hongarije. Kwelgeest én magneet. Gehaat in de Brusselse wandelgangen. Maar lichtend voorbeeld voor Trumpisten, Meloni, Wilders en Van Grieken. Vijand van Europa’s progressief-liberalen. Vriend van Poetin en van radicaal-rechtse avonturiers op de Balkan en in de polder. In Orbáns politieke verdienmodel is de zondebok onontbeerlijk, en zijn geoliede propagandamachine introduceert telkens een nieuwe: Soros, de kosmopoliet, de migrant, de genderactivist, de bemoeizuchtige eurocraat, Soros’ zoon. Orbán danst als een pauw op een gespannen koord: Brussel bashen, en tegelijk de Brusselse subsidiemiljarden cashen. Orbán en zijn clan worden verdacht van grootschalige fraude met het geld van de Europese belastingbetaler. Waarom laat de Europese Unie zich zo tergen door de Hongaar?

Orbán belichaamt de Westerse politieke crisis. Mainstream politiek en journalistiek krijgen nauwelijks vat op hem. En ondertussen bouwt hij aan zijn, zoals hij het zelf noemt, ‘illiberale’ samenleving die steeds meer Europeanen aantrekt.

De clan van Orbán – Kroniek van de Hongaarse aanval op Europa is een meeslepend en verontrustend portret van een autocraat en zijn naasten, die het politieke debat in Europa nog jaren zullen bepalen. Het boek zal verkrijgbaar zijn bij uitgeverij Prometheus vanaf 30 april 2024.

Event Information

  Aarlenstraat 20, Brussel, 1050, Belgium
}  mei 02, 2024
  donderdag, 18:00 to 23:30

Event Organizer

   Holland House Brussels

Event Location

Share event