Boekpresentaties

Boekpresentaties

Op maandag 26 juni 18:30 organiseert Holland House een avond waarop diverse auteurs hun boeken zullen presenteren.

Allereest de beurt aan Chris Aalberts en Mendeltje van Keulen met hun boek Retourtje Brussel: Hoe Nederlanders werken aan de Europese Unie. Een must-read voor professionals die met de EU in aanraking komen en voor iedereen die de EU beter wil begrijpen. Vervolgens zal Holland House Brussels met trots de publicatie van het boek Regionalizing Eurasia aankondigen geschreven door lid Midas van Dijk en co-auteur Chris Wensink. Het boek geeft een uitstekende analyse van de huidige mondiale economische en politieke ontwikkelingen, en verschaft een aantal zeer relevante inzichten voor ons iedereen die geïnteresseerd is in de Europese Unie. En last maar zeker not least, Griekse Toestanden geschreven door Ruard Wallis de Vries. Een makkelijk weg te lezen boek met een benadering van Griekenland met een aanstekelijk gevoel voor goede humor.

Meer informatie over de boeken:

Retourtje Brussel: Hoe Nederlanders werken aan de Europese Unie
Auteurs: Chris Aalberts en Mendeltje van Keulen

Voor veel mensen is het lastig grip te krijgen op de Europese Unie: wat gebeurt daar en hoe kun je hier invloed op uitoefenen? Je hoeft de televisie maar aan te zetten en je hoort politici beweren dat ‘Brussel’ iets heeft besloten over onze natuurgebieden, het klimaat of de economie. Zo lijkt het vaak alsof de EU maatregelen neemt waar we helemaal geen invloed op hebben. Dat is niet waar, maar hoe gaat het dan wel? In Retourtje Brussel praten Chris Aalberts en Mendeltje van Keulen met Nederlanders die in Brussel werken. Zo ontstaat een kleurrijk beeld van de manier waarop Europese samenwerking in de praktijk vorm krijgt en hoe ‘Nederland’ daar invloed op uitoefent. Daarmee is dit boek een must-read voor professionals die met de EU in aanraking komen en voor iedereen die de EU beter wil begrijpen.

‘Retourtje Brussel: hoe Nederlanders werken aan de Europese Unie’ is geschreven met Mendeltje van Keulen en is verschenen bij Boom Bestuurskunde. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel (ISBN 9789462363236). Er is ook een digitale versie (ISBN: 9789400111783).


Regionalizing Eurasia
Auteurs: Midas A. van Dijk en Chris B. Wensink

Tijdens de pandemie werd het reizen beperkt en kwam de vrije handel onder een vergrootglas te liggen. Nu de dreiging van het virus wegebt wordt de wereld geconfronteerd met oorlogen, economische sancties en het streven naar economische zelfvoorzienendheid. Het mondiale systeem lijkt verre van stabiel. Moeten we ons zorgen maken?

Dit boek laat zien dat de drijvende krachten van een deglobalisering de laatste decennia steeds groter zijn geworden. Het gaat hier niet om het einde van het globalisme of een terugkeer naar het nationalisme, maar om een regionalisering waarbij de EU, ASEAN, EAEU en andere regionale blokken de nieuwe centra van de economie en de wereldpolitiek zullen worden. Regionalisering is geen overhaaste reactie op externe schokken, maar heeft tal van goede redenen. Een regionaliserende wereld biedt zelfs kansen – maar alleen voor degenen die ze grijpen. Dit boek zal u daarbij helpen.

Griekse Toestanden
Auteur: Ruard Wallis de Vries

In Griekse Toestanden doet Ruard Wallis de Vries zijn ervaringen in het Griekenland van de afgelopen twee decennia uit de doeken. Aan de oppervlakte is het een verhaal over het renoveren van een serie vervallen huisjes, maar daarachter zit een groter verhaal over hoe een eiland aan de rand van Griekenland zich door de economische crisis en het vluchtelingenvraagstuk moet zien te knokken.  

In 2003 komt Ruard uit een Griekse scheiding gerold. Moet hij nu ook afscheid nemen van het land en het leven waar hij zo gek op is? Ruard besluit de boot te nemen naar een eiland dat bijna niemand kent: Leros. Daar koopt hij binnen vierentwintig uur een bouwval met zeezicht. In de jaren die volgen koopt hij er nog vijf, op Samos. Hij belandt al gauw in een kleurrijke optocht van alcoholistische timmerlieden, wispelturige loodgieters en inventieve sjacheraars. Dat levert prachtige doorkijkjes op van het ongefilterde Griekse eilandleven. En misschien is dat ook wel waar Ruard écht naar op zoek is. Maar wat doet een mens met zes opgeknapte Griekse eilandhuizen midden in een economische crisis? En wat als er bootjes vol vluchtelingen voor de kust opduiken? Stelt Ruard zijn huizen open voor de ngo’s, de vrijwilligers en de vluchtelingen? 

Graag uw aanwezigheid reserveren via deze Eventbrite link!

Tot dan!

Event Information

  Aarlenstraat 20, Brussel, 1050, Belgium
}  juni 26, 2023
  maandag, 18:30 to 22:30
  +32 (0)2 537 4946
  https://hollandhousebrussels.eu/
  info@hollandhousebrussels.eu

Event Organizer

   Holland House Brussels
  info@hollandhousebrussels.eu

Event Location

Share event