Lunch-event VNO-NCW en Holland House Brussels ‘Europees handelsbeleid: welke kansen en uitdagingen voor Nederlands bedrijfsleven?’ (Di 9 Nov)

Lunch-event VNO-NCW en Holland House Brussels  ‘Europees handelsbeleid: welke kansen en uitdagingen voor Nederlands bedrijfsleven?’ (Di 9 Nov)

In Februari 2021 lanceerde de Europese Commissie een nieuwe handels-strategie, welke naast een open handelsbeleid, met handelsakkoorden en de WTO als basis, ook duurzaamheid en assertiviteit nastreeft.

Tijdens dit gesprek wordt de Europese handelsagenda belicht vanuit het Nederlandse perspectief; Hoe krijgt de nieuwe handelsagenda van de Europese Commissie vorm de komende periode? Welke kansen en uitdagingen zijn er voor Nederlandse bedrijven? Maar ook: hoe speelt een Nederlands bedrijf als ASML in op de Brusselse politiek, met onderhandelingen richting nieuwe handelsmaatregelen en/of beslechten van barrieres in derde landen?

De volgende thema’s komen aan bod; multilaterale samenwerking (WTO) en handelsakkoorden, de uitvoer van ‘strategische autonomie’, de (defensieve) maatregelen bij ongewenst handelsgedrag, alsook de balans tussen de handel- en duurzaamheidsagenda.

Sprekers zijn onder meer:

  • Meyndert van der Kolk (Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU, Trade counsellor / Plaatsvervangend vertegenwoordiger (Mertens) en coordinatie Coreper)
  • Arnaud Willems (Advocatenkantoor Sidley Austin LLP, leidt als Partner de praktijk op handel en douane)
  • Wouter Baljon (ASML, EU Government Affairs)
  • Moderator: Famke Schaap, Zelfstandig expert Handel & Duurzaamheid

Programmma:

12.00-12.30 uur (Optioneel) broodjes-lunch (7,50 Eur p.p.)

12.30-13:15 uur Brusselspraat ‘Europees handelsbeleid’ (Opzet: korte introductie 5 minuten per spreker, met aansluitend informeel gesprek)

13:15-14:00 uur (Optioneel) Koffie en napraten

Plaatsen zijn beperkt (max 30), dus reserveer snel uw ticket!

Event Information

  Aarlenstraat 20, Brussel, B-1050, Belgium
}  november 09, 2021
  dinsdag, 12:30 to 14:00
n  Economie en handel, Lunches/Borrels
  https://www.hollandhousebrussels.eu
  events@hollandhousebrussels.eu
    EUR7,50
   Remaining Tickets: 30

Event Organizer

   Holland House Brussels
  events@hollandhousebrussels.eu

Event Location

Share event