Brusselspraat lunchgesprek: Europees defensiebeleid (Di 11 Oktober)

Brusselspraat lunchgesprek: Europees defensiebeleid (Di 11 Oktober)

Tijdens dit ‘Brusselspraat’ lunch-gesprek staat het Europese defensiebeleid centraal.

Onder begeleiding van Ria Cats (FD Correspondent Europa) wordt een open en informeel gesprek gevoerd waarin oa wordt ingegaan op de huidige veiligheidsvraagstukken en uitdagingen, voor het Nederlands bedrijfsleven alsook in bredere geo-politieke zin.
Vragen die onder meer aan bod zullen komen: Wat is de bijdrage van het Strategisch Kompas, dat de Europese Unie voorziet van een ambitieus actieplan voor een krachtiger veiligheids- en defensie­beleid tussen nu en 2030? Wat is het antwoord van Nederland op de nieuwe geopolitieke uitdagingen en rol van Europa op het terrein van defensie? Hoe vaart de Nederlandse defensie-industrie in de huidige context?

Bevestigde sprekers voor deze sessie:

– Bart Groothuis, MEP (Renew)
– Ronald van den Heuvel, Defence counsellor, Permanente Vertegenwoordiging Nederland bij de EU (PVEU)
– Public Affairs specialist, bedrijfsleven (TBC)
– Ria Cats (FD Journalist)

12.00-12.30 uur (Optioneel) broodjes-lunch (7,50 Eur p.p. Leden / 12,50 Niet-leden)

12.30-13:15 uur Brusselspraat ‘Europees defensiebeleid’ (Opzet: korte introductie 5 minuten per spreker, met aansluitend informeel gesprek)

13:15-14:00 uur (Optioneel) Koffie en napraten

Inschrijving graag per email: beheer@hollandhousebrussels.eu met in aanhef ‘inschrijving Brusselspraat – Defensie’ . Dit event is open voor leden en niet-leden van Holland House Brussels.
Kosten: Leden gratis zonder lunch / Leden 7,50 met lunch / Niet-leden 12,50 Euro incl lunch en koffie. Graag afrekenen per pinpas.

Over Brusselspraat Lunchgesprekken
Brusselspraat is een informeel gesprek over Nederland in Europa, georganiseerd door Holland House Brussels in samenwerking met de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU (PVEU). Zesmaal per jaar wordt een thema geselecteerd dat aansluit bij de prioriteiten van Raad en Europees Parlement, waarbij sprekers met divers perspectief in gesprek gaan met elkaar en de aanwezigen. Suggestie of vragen? Mail dan naar: beheer@hollandhousebrussels.eu

Event Information

  Aarlenstraat 20, Brussel, B-1050, Belgium
}  oktober 11, 2022
  dinsdag, 12:30 to 13:30
n  Lunches/Borrels
  https://www.hollandhousebrussels.eu
  beheer@hollandhousebrussels.eu
   Remaining Tickets: 7,50

Event Organizer

   Holland House Brussels
  beheer@hollandhousebrussels.eu

Event Location

Share event