Actualiteitendebat over ‘Europees veiligheids- en defensiebeleid: een nieuwe paraatheid voor burger, overheid en industrie?’

Actualiteitendebat over ‘Europees veiligheids- en defensiebeleid: een nieuwe paraatheid voor burger, overheid en industrie?’

In een sterk veranderende en uitdagende geopolitieke context, denkt en werkt Nederland als EU-land mee aan de hervorming van het Europees veiligheids- en defensiebeleid. Begin Maart 2024 presenteerde de Europese Commissie zelfs een eigen plan (en fonds) voor de defensie-industrie.

Met een panel van kundige Nederlanders actief in Brussel, zal dit informeel gesprek gaan over de Europese inspanningen en beleidshervormingen gericht op de actuele problemen in diverse regio’s ter wereld, van Oekraïne tot het Midden-Oosten en Afrika. Andere thema’s die daarbij aan bod zullen komen; de versterking en uitbreiding van de NAVO, de belangrijke rol van de industrie in opbouw van defensiematerieel, en wat een sterkere defensie-samenwerking betekent voor interne relaties tussen lidstaten en externe betrekkingen (zoals met Amerika).

  • Wat betekent meer Europese defensie voor de Europese verhoudingen tussen lidstaten?
  • Hoe kan Nederland een bijdrage leveren richting een sterker Europees defensie-beleid, zowel in institutioneel, kennis, financieel en materieel opzicht? 
  • Welke verwachtingen kan Europa koesteren ten aanzien van de solidariteit in de trans-atlantische betrekkingen met Amerika? 

Sprekers tijdens deze avond zijn onder meer:

  • Joanneke Balfoort, Director at European External Action Service (EEAS)
  • Harriet Slager, EU Public Affairs specialist at Damen Shipyards Group
  • Moderatie: Ria Cats, Journalist Financieel Dagblad (FD)

Tijd:

17:30 Receptie en ontvangst

18:15 Panel-gesprek ‘Europees veiligheids- en defensiebeleid: een nieuwe paraatheid voor burger, overheid en industrie?’

19:00 Q&A en discussie

19:30 Receptie met gelegenheid tot lichte maaltijd (Italiaanse pasta en salades)

Inschrijving: Kaartje te bestellen via link . De optionele maaltijd is via de inschrijving te bestellen, maar ter plekke op Holland House af te rekenen.
Alternatief: per mail en ter plekke betalen: beheer@hollandhousebrussels.eu met in titel ‘Reservatie EU Defensie-debat’

Voor wie: Dit event is open voor leden en niet-leden. 

Kosten:

Entree zonder eten: €10,00 niet-leden, gratis voor leden.

De optionele maaltijd liefst vooraf reserveren, Dit is mogelijk tot en met 15 Maart, en kost €15,00 (leden/niet-leden), ter plekke bij Holland House af te rekenen.

Graag tot ziens!

Event Information

  Aarlenstraat 20, Brussel, 1050, Belgium
}  maart 18, 2024
  maandag, 18:00 to 20:30
  beheer@hollandhousebrussels.eu
    EUR10,00 (niet-leden), gratis voor leden
   Remaining Tickets: 40

Event Organizer

   Holland House Brussels
  beheer@hollandhousebrussels.eu

Event Location

Share event