Bezoek de expositie ‘Nostalgia / Rules of the game’ (17 Sept – 20 Dec 2021)

Bezoek de expositie ‘Nostalgia / Rules of the game’ (17 Sept – 20 Dec 2021)

Na de walk-in vernissage op 17 Okt is bezoek aan de expositie met werken van Karin Bos en Paul Nassenstein nog mogelijk tot 20 December 2021. Orange Art House is het cultuurplatform van Holland House Brussels, met een focus op het vertonen en stimuleren van Nederlandse kunst en cultuur in België en de Europese hoofdstad Brussel.

Met de expositie ‘Nostalgia / Rules of the Game’ biedt Orange Art House werk van twee in Amsterdam werkende beeldende kunstenaars: Karin Bos en Paul Nassenstein .

INTRODUCTIE

Is nostalgia een korte-termijn comfort-zone of biedt het voor langere tijd soelaas? Deze expositie biedt de bezoeker een tijdelijk soelaas in comfort en nostalgie en opent het denken over de toekomst. In een onderzoek naar de effecten van Covid-19 op entertainment keuzes, zeiden 50% van de ondervraagden dat ze zich beter voelden wanneer zij tv-series keken en muziek luisterden uit hun jeugd.  Met opeenvolgende crisissen, van klimaat tot gezondheidszorg, worden de spelregels van ons systeem opnieuw bekeken. 

Enerzijds reflecteren de kunstwerken van Karin Bos op het verlangen naar nostalgie en comfort, verleden en kindertijd, terwijl de weerbarstige en soms overweldigende natuur ook onheilspellende overkomt. Anderzijds is het werk van Paul Nassenstein op het eerste gezicht gericht op spel en amusement, maar wijzen de bizarre relaties tussen re-creerende personen, alsook de verschuivende muren, kamers en onheilspellende ruimtes eromheen op een minder ontspannen realiteit. 

ARTIST STATEMENT: KARIN BOS

TBC

ARTIST STATEMENT: PAUL NASSENSTEIN


Praktische informatie

 • Bezoekuren:
  • U bent welkom tijdens de vernissage op Vrijdag 17 September, 17-20u.
  • De expositie is te bezoeken van 17 September – 15 December.
  • De Expositie in Orange Art House is te bezoeken van dinsdag tm vrijdag tussen 10-17u.
 • Adres: Orange Art House, Holland House Brussels, Aarlenstraat 20, Brussel
 • Vragen? Contacteer: Famke Schaap (Bestuurslid Holland House Brussels / Initiatiefnemer Orange Art House): schaap@hollandhousebrussels.eu / +32 478573133
 • Activiteiten: te bevestigen
 • Meer informatie: via de website www.hollandhousebrussels.com of Facebookpagina van @orangearthouse en @hollandhousebrussels, alsook Instagram @orange.arthouse

Event Information

  Aarlenstraat 20, Brussel, B-1050, Belgium
}  september 17, 2021 to december 21, 2021
  vrijdag, 17:00 to 18:00
n  Art
  https://www.hollandhousebrussels.nl
  schaap@hollandhousebrussels.eu

Event Organizer

   Orange Art House
  schaap@hollandhousebrussels.eu

Event Location

Share event