Nauryz @HollandHouse

Nauryz @HollandHouse

Dit evenement wordt georganiseerd in Holland House door Caravan Cultura CreArt Agency.

De LENTE hangt in de lucht en we gaan Nauryz vieren!

Nauryz (of “Nawruz” in het Perzisch) markeert het begin van een nieuw jaar van een zeer belangrijke viering van de lente op de dag van de lente-equinox, 21 maart! Nauryz symboliseert goedheid en rijkdom, geluk en liefde! Het is ook een geweldige vriendschapsdag, aangezien dit feest in veel landen gevierd wordt.

Tijdens Nauryz worden overtredingen uit het verleden vergeten en spreekt iedereen de wens uit om alle slechtheid achter zich te laten en vernieuwing te brengen in het nieuwe jaar!

In 2009 werd Nauryz opgenomen in de representatieve lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid door #UNESCO, dus 21 maart werd aangekondigd als Internationale Dag van Nauryz (Nauryz)! Sindsdien wordt het alom gevierd!

Kom samen Nauryz vieren in Holland House Brussels op 24 maart!

Er zijn twee kunstenaars uitgenodigd voor een mooie discussie, die Yelena zal modereren over het onderwerp Nauryz en hun werk: Tilly Zegers uit Nederland met haar CouturedeMur-concept en Kaiyrgul Kazybekova uit Kirgizië (wordt gepresenteerd door haar vertegenwoordiger Asel Omoeva)! We zullen tijdens het gesprek genieten van de kunstwerken van Tilly Zegers en de sieradencollectie van Kayirgul!

Graag tot ziens op de 24e!

Het eerste welkomstdrankje wordt aangeboden.

Maak een reservering voor het evenement door te schrijven naar: yelena@caravancultura.eu

De organisatoren behouden zich het recht van toegang voor.

Event Information

  Aarlenstraat 20, Brussel, 1050, Belgium
}  maart 24, 2023
  vrijdag, 18:00 to 21:00
   yelena@caravancultura.eu

Event Organizer

   Caravan Cultura CreArt Agency
   yelena@caravancultura.eu

Event Location

Share event