Verkiezingsdebat ‘Politieke kleuren en keuzes: Nederland-in-Europa reflecties in aanloop naar de verkiezingen 2023’

Verkiezingsdebat ‘Politieke kleuren en keuzes: Nederland-in-Europa reflecties in aanloop naar de verkiezingen 2023’

Op woensdag 15 November organiseert Holland House Brussels een Verkiezingsdebat ‘Politieke kleuren en keuzes: Nederland-in-Europa reflecties in de aanloop naar de verkiezingen 2023’. 
(-> Snel een ticket bestellen? Volg deze link.)

Verwacht tijdens deze avond een boeiend gesprek tussen Nederlandse politici vanuit de diverse politieke partijen actief in Brussel, met nadien journalistieke reflecties alsook discussie tussen aanwezigen.
Aan de hand van een reeks stellingen zullen de verkiezingsprogramma’s worden toegelicht en bediscussieerd; met oa aandacht voor ondernemingsklimaat, defensie- en buitenlandbeleid, de transitie naar de groene economie, migratie en bestaanszekerheid.
Naast Nederlandse politici actief in de Brusselse afdelingen van de politieke partijen, zullen ook Nederlandse journalisten werkzaam in Brussel hun reflecties delen over de aankomende verkiezingen en de rol van Europa.  

Programma:

De opzet van de avond op 15 November 2023 is als volgt:

18:00 – 20:00 Receptie en maaltijd (had al gereserveerd moeten zijn, betalen aan de bar)

20:00- 20:45 Verkiezingsdebat ‘Politieke kleuren en keuzes: Nederland-in-Europa reflecties in de aanloop naar de verkiezingen 2023’.

  • Panel met de volgende sprekers (toegezegd), momenteel werkzaam als Europarlementarier in Brussel: Bert-Jan Ruissen (SGP), Anja Haga (ChristenUnie), Michiel Hoogeveen (JA21), Toine Manders (CDA), Derk Jan Eppink (BBB), Imane Elfilali (Volt)
  • Moderatie: Bert van Slooten (Brusselse Nieuwe), Famke Schaap (Holland House Brussels)

20:45 – 21:00 Journalistieke reflecties

  • Sprekers: Nederlandse EU-correspondenten en journalisten actief in Brussel (toegezegd): Ria Cats (FD), Clara van der Wiel (NRC), Lise Witteman (FTM)

21:00 – 21:15 Q&A met aanwezigen

21:15 – 22:30 Borrel / receptie

Inschrijving:

  • Kaartjes kunnen gereserveerd worden via deze link. Let op: maximum 50 kaartjes beschikbaar!
  • Lid van Holland House Brussels? Gratis entree, graag even een mail sturen aan beheer@hollandhousebrussels.eu

Maaltijd: De optionele maaltijd ‘Twee huisgemaakte Brusselse garnalen-, vlees- of champignon-kroketten met salade en pickles’ kon gereserveerd worden tot en met maandag 13 November voor €15,00. Op de avond zelf kan dit worden betaald aan de bar.

Vragen? 

Debat gemist? Het verkiezingsdebat zal worden opgenomen, en nadien via de website van Brusselse Nieuwe en Politiek24 beschikbaar worden gesteld.

Geïnteresseerd in Holland House Brussels en alles wat ze te bieden heeft? Neem dan een kijkje op onze website: www.hollandhousebrussels.eu en like onze LinkedIn pagina!

Graag tot ziens!

Holland House Brussels (Eventscommissie)

Event Information

  Aarlenstraat 20, Brussel, 1050, Belgium
}  november 15, 2023
  woensdag, 20:00 to 22:30
  beheer@hollandhousebrussels.eu
    EUR10,00 EUR (niet-leden), gratis voor leden
   Remaining Tickets: 50

Event Organizer

   Holland House Brussels
  beheer@hollandhousebrussels.eu

Event Location

Share event